Asiakkuudenhallinta

Asiakkuudenhallinta on muutakin kuin pelkkä ohjelmistoratkaisu

Asiakkuudenhallintaan kuuluu tietojärjestelmien ohella myös asiakaslähtöinen ajattelutapa, jonka taustalla on aito halu muodostaa molempia osapuolia hyödyttävä luottamussuhde asiakkaan kanssa.

Hyvän asiakkuudenhallinnan edellytyksenä on siis oikein mitoitettujen työkalujen ohella myös ennen kaikkea oikea mindset.

Asiakkuuden ymmärtämisessä, kokonaiskuvan luomisessa ja tiedon jakamisessa myös oikeat työkalut ovat tarpeen. Mikäli asiakkuudenhallinnan työkalut ovat hakusessa, olet tullut oikeaan osoitteeseen!

Jesse Uitto puhuu puhelimeen.

Hallitse asiakassuhteita kokonaisuutena ja tee tulokset näkyviksi

Investoimalla parhaisiin asiakashallinnan työkaluihin helpotat ja parannat myös asiakassuhteisiin ja työhön liittyvää dokumentaatiota.

Tästä on hyötyä mm. silloin kun käydään neuvotteluja mahdollisten sijoittajien kanssa tai kun kyse on yrityskauppatilanteesta. Tällöin on usein tarvetta näyttää toteen mitä on tehty ja kuinka kuinka paljon asiakastapahtumia yrityksellä keskimäärin on.

Myös konkreettinen asiakasrekisterin koko ja tarkka tieto siitä, kuinka suuri osa asiakkuuksista on aktiivisia vs. nukkuvia, on usein asia mikä herättää kysymyksiä.

Sen lisäksi että nämä tiedot kiinnostavat potentiaalista sijoittajaa, ne edesauttavat myös pyrkimystä läpinäkyvään johtamiseen sekä tehokkaampaan työn ja laadun seurantaan. Oikeiden työkalujen ja prosessien avulla voidaan siis samanaikaisesti helpottaa työntekoa, että parantaa tulosta.

Milloin tiketöintijärjestelmä ja milloin CRM?

Monelle yritykselle asiakashallinnan työkaluksi riittää hyvin tikettijärjestelmä, mutta liiketoiminnan kasvaessa myös tarpeet kasvavat ja järeämmälle CRM-järjestelmälle voi tulla hyvinkin nopeasti tarvetta.

Jos olet epävarma siitä, kallistuuko tämänhetkinen tarpeenne enemmän tikettijärjestelmän vai CRM-ratkaisun puoleen, voit arvioida tilannettanne oheisen taulukon avulla 👇

Käyttötarve Tikettijärjestelmä CRM-järjestelmä
Asiakkaat ottavat pääasiassa yhteyttä meihin ✔️
Yhteydenotot ovat reklamaatioita tai tuotteen käyttöön liittyviä kysymyksiä ✔️
Tarvitsemme artikkelitietokannan (usein kysytyt kysymykset) ✔️
Tarvitsemme työkalun yhteydenottojen hallintaan ✔️ ✔️
Yhteydenotot ovat myynnillisiä, tarjouskyselyitä yms. ✔️ ✔️
Tarvitsemme työkalun tehtävien hallintaan ✔️ ✔️
Otamme itse proaktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin ✔️
Tarvitsemme työkalun myyntiprosessin ohjaamiseen ✔️
Tarvitsemme työkalun liidien hallintaan ✔️
Tarvitsemme työkalun koko myyntiputken ja tarjouksien hallintaan ✔️
Tarvitsemme markkinoinnin automaatiota ✔️

Tarvitsetko apua asiakashallinnan työkalun valintaan?

Jos valinnan tekeminen tiketöintijärjestelmän ja CRM-ratkaisun välillä on edelleen vaikeaa, autamme mielellämme oikean päätöksen tekemisessä. Jätä vain yhteydenottopyyntö, niin soitamme sinulle ensi tilassa!

Lisää tietoa tiketöintijärjestelmästä?

Voit aina olla yhteydessä suoraan meihin kun haluat lisätietoa järjestelmistä ja parhaista käytännöistä niiden hyödyntämisessä.

Lisäksi voit tutustua tiketöintijärjestelmään alla olevan linkin kautta.

Ota yhteyttä!

Jätä viesti, niin katsotaan millainen asiakkuudenhallinnan kokonaisuus on paras juuri teille. Tarvekartoitus on aina ilmainen!

Jesse Uitto hymyilee.

Jesse Uitto

Toimitusjohtaja
+358 9 4272 3802
jesse@novellus.fi