Johtajille

Miksi valveutunut yritysjohtaja panostaa asiakkuudenhallinnan järjestelmiin?

Tehokkuus, nopeus, asiakastyytyväisyys, WOM, dokumentointi, seuranta ja kristallinkirkas kokonaiskuva. Tarvitseeko listaa vielä jatkaa?

Mainitsinko arvonmäärityksen? Jos olet vastuussa yrityksen arvon säilyttämisestä tai sen kasvattamisesta, tiedät kuinka tärkeitä nämä asiat ovat.

Ilman kunnollista dokumentaatiota asiakkuuksista ja asiakaskohtaamisista, on todella vaikea arvioida (saati näyttää toteen) kuinka firmalla oikeasti menee. Kunnollisen CRM- tai tiketöintijärjestelmän ansiosta jokaisesta asiakaskohtaamisesta jää aina talteen kunnon dokumentaatio GDPR-vaatimukset täyttävässä muodossa.

Jesse Uitto hymyilee.

Tavoitteena yrityksen arvon kasvattaminen?

Useimpien yritysjohtajien tärkein tavoite on ylläpitää tai kasvattaa yrityksen arvoa.

Arvon seuranta tai määrittäminen on kuitenkin lähes mahdotonta ilman kunnollista dokumentaatiota?

Tietoa tarvitaan toiminnan kehittämiseen ja yrityksen arvon kasvattamiseen tekemisen kautta, mutta sitä tarvitaan myös yrityksen arvon perustelemiseen mahdollisille sijoittajille. Myös yrityskauppatilanteissa asiakkuudenhallintajärjestelmistä löytyvä tieto on joskus sananmukaisestikin kultaa kalliimpaa.

Jos tietoa ei ole, oletetaan tavallisesti, että se mitä ei ole tuotu päivänvaloon ei myöskään ole arvokasta. Kun kyse on sijoittamisesta, harva haluaa ostaa sikaa säkissä, ellei sisältöä ole kunnolla dokumentoitu.

Tiedolla johtaminen edellyttää dataa

Data itsessään ei tietenkään ole arvokasta.

Tieto sen sijaan on ja tietoa saadaan jalostamalla dataa. Kun työn ja asiakashallinnan työkalut ovat kunnossa, syntyy asiakaskohtaamisista dokumentaatiota, joka aidosti myös kertoo yrityksen toiminnasta jotain.

Jos tavoitteena on aidosti kehittää liiketoimintaa, ei riitä, että yksi tai kaksi henkilöä yrityksen sisällä tietää miten yrityksellä asiakkuuksienhallinnan valossa menee. Näiden tietojen pitäisi olla reaaliaikaisesti ja jatkuvasti ylimmän johdon saatavilla.

Oikeat järjestelmät helpottavat kasvukipuja organisaatiomuutoksissa

Organisaation kasvu on riski?

Kasvavat yritykset joutuvat usein tekemään mittaviakin organisaatiomuutoksia voidakseen jatkaa toimintaansa kannattavasti ja saavuttaakseen yhä suurempia tavoitteita.

Hyppäys pienyrityksestä keskisuurten yritysten edellyttää jo joitakin muutoksia toimintaan. Siirtymä keskisuuresta yrityksestä suuryritysten kastiin, edellyttää tavallisesti jo hieman kokonaisvaltaisempaakin organisaatiomuutosta.

Mitä suuremmaksi yritys kasvaa sitä suurempi todennäköisyys on, että tieto alkaa siiloutua eri vastuuhenkilöiden tai osastojen taakse. Pahimmassa tapauksessa oikea käsi ei lainkaan tiedä mitä vasen käsi tekee.

Pahimmassa tapauksessa, kuten organisaatiomuutoksissa usein käy, ihmisiä vaihtuu ja tieto häviää heidän mukanaan.

Kunnollisilla tiketöinnin ja asiakuudenhallinnan työkaluilla (sekä panostamalla myös tietämyksenhallintaan ja dokumentaatioon), voidaan varmistaa, että tieto säilyy yrityksellä muuttuvissakin tilanteissa.

Ota yhteyttä!

Haasta meidät ja kerro erityistarpeistasi! Meillä on kokemusta monien eri yritysten kasvuhaasteista jo valmiiksi. Käymme mielellämme läpi juuri teidän tarpeenne ja tuomme kasvunne tueksi parhaat käytännöt ja järjestelmät.

Kerro tarpeistasi chatissä tai jätä soittopyyntö, niin katsotaan miten voimme auttaa. Tarvekartoitus on aina ilmainen.

Jesse Uitto hymyilee.

Jesse Uitto

Toimitusjohtaja
09 4272 3802
jesse@novellus.fi