Asiakaskokemukset tuotteista ja palveluistamme

Osaaminen ei ole syntynyt vahingossa, ja siksi jo kymmenet organisaatiot ovat valinneet meidät kumppanikseen kehittämään asiakaskohtaamisiaan.

 

Katso asiakkaidemme kokemuksia tästä »

iLOQ.
Elematic.
Maskun Kalustetalo Oy.
Kiilto Oy.
Pelican Rouge Coffee Solutions Oy.
aDigi Oy.
Tradenomiliitto.
Berggren Oy.
Woikoski.
Doorie Oy.
Streamteam Nordic Oy.
Tapiolan Lämpö.
Huutokaupat.com.
Offerilla Oy.

Hyödyt yritykselle ja henkilöstölle

Ohjelmistojen käyttöönottoja ei tehdä ihan huvikseen. Käyttöönotettavan ohjelman ja palveluja tarjoavan kumppanin tulee luoda yritykselle lisäarvoa useiksi vuosiksi.

Me Novelluksella kuuntelemma teidän tarpeet ja murheet ja sovitamme ratkaisumme aina yrityskohtaisesti palvelemaan teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli koemme, että palvelumme eivät tuota teille arvoa, kerromme senkin suoraan.

Ohessa on koottuna palvelumme hyötyjä yrityksen johtotasolle, lue lisää:

Asiakaspalvelujärjestelmän hyödyt johtajille »

Omnichannel-asiakaspalvelu

Aidosti monikanavainen = omnichannel

Maailmalla puhutaan “multichannel” ja “omnichannel” -asiakaspalvelusta. Omnichannel, tai omnikanavaisuus, tarkoittaa monikanavaisuutta, jossa myös eri kanavat keskustelevat keskenään. Kaikki toimii siis silloin saumattomasti yhteen, aivan kuin Freshworks!

 

Tutustu tarkemmin siihen, miksi valita omnichannel-asiakaspalvelujärjeslmä »

Novelluksen tarina

Novellus syntyi halusta auttaa asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Novelluksen asiakkaille puhutaan asioista suoraan ja kaunistelematta. Novelluksen asiakkaita ei holhota, eikä väheksytä. Tavoitteena on aina tasa-arvoinen kumppanuus, joka hyödyttää sekä asiakasta, että palvelutoimittajaa.

Rehellisyys on meille niin tärkeää, että otamme jopa sen riskin, että saatamme vaikuttaa joskus tylyiltä tai epäkohteliailta. Taustalla on kuitenkin aina hyvä tahto ja pyrkimys parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Lue koko yritystarina ja tausta siitä, miksi Novellus on perustettu »

Toimialaesimerkit

Olemme tehneet muutamia esimerkkejä tiketöinnin hyödyntämisestä eri toimialoilla. Tämän lisäksi on hyvä muistaa, että tiketöinti on myös päivittäisten tehtävien hallintaa. Aiheeseen sopiva blogipostaus tässä.

Katso toimialaesimerkit: