Henkilöstövuokraus ja rekrytointi

Tuskin millään alalla joudutaan vastaamaan puhelimeen ja sähköpostiin yhtä paljon kuin rekryalalla

Päivät ovat usein hektisiä. Yhteydenottoja tulee työnhakijoilta sekä yrityksiltä, jotka tarvitsevat uusia henkilöstöresursseja. Parhaan asiakas- ja hakijakokemuksen takaamiseksi kyselyihin pitäisi vastata nopeasti.

Jotta nopea reagointi on mahdollista, pitää rekrytoinnin ammattilaisen olla heti kartalla siitä mihin mikäkin kysely liittyy. Taustatiedot on saatava silmien eteen parilla napin painalluksella.

Rekrytointiviestinnän onnistumista ei kannata jättää yhden kortin työntekijän varaan

Tyypillisen aloittelevan rekrytointiyrityksen ongelma on se, että puhelimet ja sähköpostit ruuhkautuvat ja tehtävien delegoiminen on vaikeaa. Pahimmillaan vain osaan yhteydenotoista pystytään vastaamaan ja loput jäävät kismittämään asiakasta.

Kunnolla toimiva palvelunhallinta- ja tiketöintijärjestelmä on HR- ja rekryalalla suorastaan kriittisen tärkeä työkalu. Ilman sitä käy helposti niin, että kun yksi työntekijä on tavallista kiireisempi tai vaikkapa lomalla, jää osa tehtävistä kokonaan hoitamatta.

Toinen vaihtoehto on, että niihin pystytään reagoimaan vasta loman jälkeen tai vasta kun muut kiireet hellittävät. Usein silloin on jo myöhäistä. (Kandi on ehkä jo saanut töitä muualta ja rekrytoiva asiakasyritys kääntynyt toisen firman puoleen.)

Freshdeskin ja Freshservicen kaltaisilla työkaluilla kaikki yhteydenotot voidaan koota yhteen paikkaan ja hoitaa yhteisesti samassa ohjelmassa. Tällöin myös johto on kartalla kokonaistilanteesta ja henkilökunta voi auttaa toisiaan esimerkiksi lomien aikana.

Järjestelmä, joka mahdollistaa yhteistyön ja tehtävien poiminnan keskitetysti, jouhevoittaa työskentelyä ja tehostaa toimintaa enemmän kuin äkkiseltään tulisi edes ajatelleeksi.

Selkeä rekryviestintä on kaiken A ja Å

Hyvä hakijakokemus edellyttää selkeää viestintää rekrytointiprosessin eri vaiheissa

Työpaikkaa hakevalle kandille on tärkeää saada ajantasaista tietoa rekrytoinnin eri vaiheista. Hän haluaa tietää missä vaiheessa prosessia hän kulloinkin on. Mikäli hän putoaa prosessista, hän haluaisi tiedon myös siitä mahdollisimman pian.

Tavallista on kuitenkin se, että kandi itse joutuu soittelemaan päätösten ja väliaikatietojen perään, jolloin suuri osa rekrytoijien ajasta kuluu näiden puheluiden ja kyselyiden hoitamiseen.

Jos tietoa eri vaiheista lähetettäisiin ennakoivasti työnhakijan suuntaan, niin näihin kyselyihin kuluva aika voitaisiin käyttää tuottavampaan työhön.

Rekrytointiviestintä, johon ei tarvita ihmistä, kannattaa automatisoida

Rekrytointiviestinnän laatua voidaan parantaa automatiikalla

Työkaluillamme on mahdollista automatisoida haluttu osa rekrytointiviestinnästä. Hakijoille voidaan säätää rekrytointiprosessin osavaiheisiin liittyviä viestejä, sekä asettaa hälytyksiä manuaalisia viestejä varten.

Työtaakkaa voidaan keventää myös luomalla järjestelmään vakioviestejä, joita voidaan hyödyntää muutamalla hiiren painalluksella.

Säästyvän työajan ohella rekryviestinnän automatisoinnissa on se etu, että koneet eivät tee inhimillisiä virheitä. Järjestelmä ei esimerkiksi unohda ilmoittaa kandille rekryprosessin seuraavasta vaiheesta.

Lisätietoa tuotteista

Suosittelemme HR- ja rekrytointialan yrityksille Freshdeskiä sekä Freshserviceä, kullekin tarpeiden mukaan räätälöitynä.

Ota yhteyttä

Haasta meidät ja kerro erityistarpeistasi!

Olemme ratkaisseet monta HR- ja rekryalan palvelunhallinnallista haastetta jo valmiiksi. Käymme mielellämme läpi juuri teidän tarpeenne ja otamme vastaan uusia haasteita.

Kerro tarpeistasi chatissä tai jätä soittopyyntö, niin katsotaan miten voimme auttaa työntekijä- ja hakijakokemuksen parantamisessa. Tarvekartoitus on aina ilmainen.

Jesse Uitto hymyilee.

Jesse Uitto

Toimitusjohtaja
+358 9 4272 3802
jesse@novellus.fi