Paljon onnea Freshworks! – FRSH valuaatio yli 10 miljardia!

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Paljon onnea Freshworks - Yksisarvisen listautuminen pörssiin

 

Tämä on pieni askel Wall Streetille, mutta valtava harppaus Intialaiselle SaaS-ohjelmistolle.

 

Kuva FRSH IPO:sta.

 

Tiedättekö, mikä on vaikein ammatti Suomessa?

Myydä intialaista softaa kotimaisille yrityspäättäjille. Näin ajattelin vielä jokunen vuosi sitten, kun olin ensin toiminut yksin alkuvuodet Freshdeskin jälleenmyyjänä.

Alkuvuodet tehtiin kovasti Gotomarket-työtä, johon kohdistui tietenkin ennakko-odotuksia markkinalta. Tämä usein johti yhteistyön kariutumiseen jo alkumetreillä. Syitä on toki hyvä muistaa hakea myös tuoreesta jälleenmyyjästä, eikä vain yksin tuotteesta itsestään.

Yhtä kaikki. Tänään moni asia on toisin. Tänään me Novelluksella työllistämme useita ammattilaisia, Freshworksillä jopa 4000+. Asiakkaita Novellukselle on tullut upeat nollasta sataan ja liikevaihtommekin kurottelee jo kuluvan fiskaalin aikana ensimmäistä miljoonaansa. Freshworks painii omassa kansainvälisessä sarjassaan yli 50 000 asiakkaalla.

Alunperin yhtenä tuotteena (Freshdesk) liikkeelle lähtenyt Intialainen yritys on sittemmin kasvanut Freshworks-emoyhtiönä usean SaaS-ratkaisun kokonaisuudeksi kattaen niin markkinoinnin, myynnin, IT-tuen kuin asiakaspalvelunkin tarpeet.

 

Tämä päivä on erilainen kuin muut päivät.

Freshworks, sen kumppanit, asiakkaat ja sijoittajat. Kaikki olemme puhaltaneet yhteen hiileen tavalla, joka tekee tietynlaista Intialaista historiaa sovellusalalla.

Markkinat osoittivat heti startissa impulssin. Freshworks kerää listautumisella 1 miljardin USD potin kassaansa 10 miljardin dollarin valuaatiolla. Ensimmäinen pörssipäivä päättyi eilen reiluun 30% nousuun, luoden markkina-arvoksi hieman päälle 13 mrd USD.

Tähän päivään kiteytyy valtavasti erilaisia tunteita, joista päällimmäisenä ovat varmasti ylpeys, uteliaisuus ja rohkeus. Odotan suurella mielenkiinnolla jatkuvaa yhteistyötä maailman yhden johtavan SaaS-valmistajan kanssa. On kunnia olla Freshworksin Suomen #1 partneri.

 

PS. Yksi asiakkaistamme kertoi olleensa niin pitkään Freshdeskin kanssa yhteistyössä, että hän on saanut asiakaspalvelusta tukea itseltään Freshworksin perustajalta, CEO Girish Mathruboothamilta. Jollakin tasolla erittäin vaikuttavaa.

 

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn

Aihealueet

Uutiset

Avainsanat