Brändäys

Brändi on yritykselle vähän kuin vaatteet ensitreffeillä. Tyyli joko viehättää asiakasta tai sitten ei.

Kun puhutaan myynnin ja asiakaspalvelun järjestelmistä, ollaan usein juuri siinä paikassa, missä luodaan ihastumisen ja vihastumisen tunteita. Joskus ensimmäinen kontakti voi olla jopa rakkautta ensisilmäyksellä.

Yritys, joka aidosti haluaa hurmata asiakkaansa, panostaa brändäykseen kaikilla organisaation tasoilla. Erityisesti siihen kannattaa panostaa asiakasrajapinnassa.

Miksi? Koska hyvän ensivaikutelman voi luoda vain kerran.

Pue asiakaspalvelu brändisi mukaiseen asuun

On tavallista, että asiakaspalveluhenkilökunta pukeutuu livenä yrityksen brändin mukaisiin asusteisiin. Siihen on syynsä. Yksi niistä on se, että vahva brändi lisää myyntiä.

Mitä enemmän yritys kommunikoi asiakkaiden kanssa verkossa, sitä tärkeämpää on, että myös digitaalinen asiakaspalvelu ja myynti on puettu brändin mukaiseen asuun.

Kim Hiekkanen ja Jesse Uitto.

Nykyisin yhä suurempi osa myynnistä tapahtuu juuri internetin kautta. Digitaalisessa ympäristössä visuaaliseen asiakaskokemukseen panostaminen voi olla merkittävä erottautumistekijä.

Kyse ei ole vain liiketoiminnasta. Kyse on myös siitä miltä liiketoiminta näyttää. Lisäksi yrityksen äänensävy (eli ns. tone of voice) esimerkiksi automaattisissa asiakaspalveluviesteissä ja muualla, voidaan säätää brändin mukaiseksi.

Yrityksesi identiteetti voi näkyä ja kuulua kaikessa kommunikaatiossa, joka tapahtuu Freshworks-tuotteiden kautta.

Portaalit voidaan räätälöidä ilmentämään yrityksesi identiteettiä

 

Zendesk logo.

 

Freshdesk logo.

 

Freshservice logo.

Kaikki Freshdeskin, Zendeskin ja Freshservicen asiakkaalle näkyvät osat voidaan pukea brändisi väreihin. Esimerkiksi automaattiset viestit voidaan säätää puhuttelemaan asiakasta yrityksellenne ominaisimmalla tavalla.

Brändi voi näkyä esimerkiksi:

  • itsepalveluportaalin ulkoasussa
  • automaattisten viestien tone of voicessa
  • puhelunauhoitteissa ja jonomusiikissa
  • asiakaspalveluchatin väreissä

Itsepalveluportaali on tyypillinen esimerkki brändätystä sisällöstä

Asiakaspalvelu on nykypäivänä erilaista kuin ennen. Ihmiset ovat tottuneet etsimään tietoa myös itse netistä. Laadukkaan informaation tarjoileminen selkeässä muodossa säästää resursseja mm. vähentämällä asiakaspalveluun tulevien turhien yhteydenottojen määrää.

Asiakasta ei siis tarvitse aina neuvoa henkilökohtaisesti, kun halutaan tarjota parasta mahdollista palvelua. Joskus paras mahdollinen palvelu on juuri sitä, että tarvittava tieto on helposti saatavilla 24/7, ilman että tarvitsee edes soittaa asiakaspalveluun tai laittaa kyselyviestiä.

 

Usein itsepalveluportaali kerää myös tehokkaasti liikennettä Googlesta. Silloin yrityksen brändin olisi hyvä olla selkeästi tunnistettavissa, koska se toimii hyvänä mainoksena uusille kävijöille ja kertoo vanhoille, että he ovat tulleet oikeaan paikkaan.

Asiakasportaalit voidaankin brändätä täysin yrityksen oman graafisen ilmeen mukaiseksi.

Uuden, Googlesta tulevan kävijän kohdalla, yhteneväinen brändi sekä lojaali, toisiaan auttava yhteisö ja laajat tukiartikkelit saattavat hyvinkin muuttaa kävijän asiakkaaksi. Onhan yritys jo osoittanut olevansa sellainen firma, joka ei jätä asiakkaitaan pulaan.

Brändi osaksi kaikkea yrityksesi asiakasviestintää?

Yrityksesi brändi voi olla läsnä jokaisessa tilanteessa, jossa se on asiakkaidesi kanssa vuorovaikutuksessa. Jokainen positiivinen asiakaspalvelukokemus muodostaa tällöin myös positiivisen brändikokemuksen. Se taas parantaa brändiuskollisuutta ja asiakkaidesi tunneyhteyttä yritykseesi.

Me Novelluksella välitämme siitä, mitä asiakkaasi yrityksestäsi ajattelevat. Siksi autamme mielellämme tuomaan brändisi esiin juuri oikealla tavalla asiakasviestintäsi kaikilla tasoilla.

Tikettiratkaisun perehdytysprojektiin sisältyy aina workshop, jossa käydään läpi teidän tapaanne toimia. Workshopissa ja sen jälkeen perehdytyksessä pohditaan läpi mm. automaattivastauksien sisältö.

Ota yhteyttä

Kun haluat yrityksesi digitaalisen brändi-identiteetin entistä vahvemmin osaksi jokaista asiakaskohtaamista, ota yhteyttä.

Jesse Uitto hymyilee.

Jesse Uitto

Toimitusjohtaja
+358 9 4272 3802
jesse@novellus.fi