Viestintäteknologiat ja palvelut murroksessa. Osa 1: Puhelinjärjestelmät

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Puhelinjärjestelmä on monipuolinen kommunikaatioratkaisu sisäisen ja ulkoisen viestinnän tarpeisiin

 

Viestinnän digitaalinen murros mielletään usein vahvasti liittyväksi verkkopalveluihin, kuten sosiaaliseen mediaan. Yhtälailla viestinnän digitalisoituminen koskettaa myös vähemmän tunnettua aihetta, joka on silti aivan arkipäivää jokaisella yrityksellä, jopa enemmän kuin nettisivut tai sähköposti. Kyseessä on puhelin sekä siihen liittyvät ratkaisut ja palvelut, kuten esimerkiksi puhelinjärjestelmät tai operaattoreiden tuottamat oheispalvelut (puhe- ja dataliikenne, yms.).

 

Puhelin on yksi yrityksen tärkeimmistä viestinnän työkaluista

 

Puhelin on laitteena meille jokaiselle yksi tärkeimmistä päivittäisistä viestinnän työkaluista, jota käytämme tehokkaasti vapaa-ajalla - somettaen tai viestitellen kavereiden kanssa. Miksi se ei voisi olla näin myös yrityselämässä? Olemme tottuneet puhelimen käyttöön jopa niin hyvin, että harvoin tulemme edes miettineeksi siihen kohdistuvan muutoksen tuomia mahdollisuuksia liiketoiminnalle. Potentiaalia on, sillä viestintä, on se sitten ulkoista tai sisäistä, on jokaiselle yritykselle elinehto - kukapa sitä ei haluaisi tehdä paremmin tai tehokkaammin?

Olen todistanut vuosikymmenen aikana viestintäteknologian kehitystä kellarista pilveen. Muutos on ollut valtava ja kehitystä tapahtuu digitalisaation myötä jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Siinä missä aikaisemmin puhelinjärjestelmä asennettiin asiakkaan kellariin paikallisen puhelinyhtiön toimesta, talonmiehen sekä vaihteenhoitajan avustaessa, tilanne nyt on tyystin eri. Ja toista se tulee olemaan huomenna.

Alunperin työpisteelle asennetun pöytäpuhelimen murros tehokkaaksi monikanavaiseksi viestimeksi ja päätelaitteesta riippumattomaksi työvälineeksi edustaa mielestäni hyvin teknologian - sekä digitalisaation - mukanaan tuomaa murrosta viestinnässä.

Kaikenkattavia patenttiratkaisuja yritysten viestinnän tarpeille ei ole, joten kaikki ei sovi kaikille. Teknologian sekä palveluiden kehittyessä ja tarjooman kasvaessa digitalisaation myötä, tarvitaan myös Novelluksen kaltaisia asiantuntijoita varmistamaan kehityspolku. Asiakkaille tulee luoda jatkuvasti enemmän ja enemmän lisäarvoa ja nämä teknologiat ja palvelut ovat siinä ydinasemassa.

Muutosaskelia suosittelen jokaisessa yrityksessä otettavan, mikäli sitä ei ole vielä tehty - vaikka sitten puhelinlinja kerrallaan.

 

Tutustu Freshcaller-puhelinjärjestelmään »

Tai jätä viesti, niin keskustellaan teidän puhelinjärjestelmistänne!

[contact-form-7 id="3240" title="Freshcaller"]

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn

Aihealueet

Asiakaspalvelu, Puhelin

Avainsanat

Freshcaller, Puhelin