Failsforce 2.0 – Saas Wars päidemme yllä

Kirjoittajalta Samuli Koivulahti

Freshworks julistaa sodan kankeita ohjelmistoja vastaan

SaasWars.

Kauan kauan sitten… joskus ennen kuin Nokia myytiin Microsoftille…

Yritysmaailman valtasi ilkeämielinen liittouma nimeltä On-Premise.

Ennen liittouman saapumista yritykset joutuivat elämään offline-tilassa ja työskentelemään fyysisten tiedostojen ja paperikaaoksen keskellä. Liittouma lupasi heille helppoutta ja käyttömukavuutta, jos kaikki vain siirtyisivät digitaaliseen aikaan. Liittouman oli helppo houkutella lukuisat ammattilaiset ohjelmistojensa pauloihin, sillä aluksi ne vaikuttivatkin helpottavan työntekoa, mutta pikkuhiljaa he tekivät ohjelmistoista yhä raskaampia.

Frehworks ilmalaiva kaupungin yllä.

Freshworks liitovarjo kaupungin yllä.

Aikojen saatossa paha federaatio kasvatti jalansijaansa vähä vähältä ja hallitsi lopulta koko yritysohjelmistojen imperiumia. Yritykset ja työntekijät olivat huomaamattaan joutuneet tilanteeseen, jossa he joutuivat jakamaan elämänsä jokaisen työtunnin hankalien ja raskaiden ohjelmistojen kanssa, jotka söivät heidän työtehoaan.

Kunnes eräänä kauniina päivänä 1990-luvun lopussa…

Voima saapui keskuuteemme ja lupasi jotakin sellaista, mistä ihmiset eivät olleet koskaan aikaisemmin kuulleet.

Voima esitteli yrityksille pilvipalveluiden maailman. Tämä uusi maailma tarjosi yrityksille vapautusta ilkeän liittouman ikeestä, joka hidasti ja hankalaoitti heidän liiketoimintaprosessejaa.

Siinä ei ollut kuitenkaan kaikki. Voima lupasi myös, että valta ja valvonta siirtyy pilvipalvelumallin myötä käyttäjille.

Yritysmaailman valtasi hämmentynyt onni. Yritysjohtajat työntekijöineen katselivat jähmettyneinä ja tähtisumua silmissään kuinka uudenlainen yritysohjelmistojen kokonaisuus paljastettiin heidän edessään.

Eikä aikaakaan, kun alkoi suuri muuttoliike.

Yritykset alkoivat marssia pilveen. Hämmentyneenä pilviekosysteemin tarjoamista mukavuuksista he vain kulkivat joukolla eteenpäin. Kun yhä useammat yritykset ja heidän työntekijänsä siirtyivät pilveen, se alkoi kasvaa. Pilvestä tuli yhä monimutkaisempi ja se monimutkaistui ja muutokset alkoiva näkyä myös sen hinnoittelussa.

Ennen kuin kukaan ehti huomata mihin kaikki oli menossa, pilvi alkoi elää omaa elämäänsä. Pilvi ei välittänyt tavallisista ihmisistä, jotka käyttivät sen palveluita joka päivä. Sen sijaan se keskittyi tekemään aristokraattien elämästä mahdollisimman mukavaa.

Paljastaessaan maagisia ominaisuuksiaan pilvi tuli samalla vapauttaneeksi pukumiehet tekemään tuhojaan, joita konsulttimuurahaiset joutuivat Minionmaisesti korjailemaan jälkeenpäin. Usein konsultit saivatkin pilven aisoihin, mutta ei pitkäksi aikaa. Pilvi oli yhä ahneempi rahalle ja vallanhalu kiilsi sen silmissä. Se tuskin kiinnitti enää lainkaan huomiota pienyrityksiin tai yksittäisten käyttäjien tarpeisiin.
Lopulta pilvi muuttui itse viholliseksi, jonka se oli vannonut tuhoavansa. Pilvestä, jota koko yritysmaailma oli rakastanut, tuli lopulta musta kuoleman pilvi.

Sillä välin, 2010-luvun kynnyksellä, toiselle kaukaiselle planeetalle, nimeltään Tattoindia, ilmaantuu nuori herttua nimeltä Freshworks.

Freshworks oli nuori ja ketterä soturi, jolla oli ikäänsä nähden paljon viisautta ja asiantunemusta. Tärkeintä kuitenkin oli hänen luja uskonsa siihen että jokainen asiakas on tärkeä. Hän halusi pelastaa maailmankaikkeuden Mustan Pilven tyrannialta. Hän vastasi asiakkaiden huutoon tarjoamalla yksinkertaisia ratkaisuja jotka olivat kuin toisesta maailmasta. Hän tarjosi ominaisuuksia, jotka olivat hyödyllisiä, mutta äärimmäisen helppokäyttöisiä. Hän oli soturi, jota koko yritysmaailma tarvitsi pelastuakseen Mustan Pilven orjuudesta.

Nyt elämme muutoksen aikaa.

Uusi sankari on saapunut… Freshworksin Customer-for-life Cloud.

Ristiretki ilkeää Mustaa Pilveä vastaan on alkanut.

Samuli Koivulahti

LinkedIn

Aihealueet

Asiakaspalvelu, Uutiset