Esittelyssä: Freshworks + Slack!

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Kaksi alansa tunnetuinta ratkaisua ilmoittivat aloittavansa yhteistyön - Freshworks ja Slack. Mitä uutta tämä tuo käyttäjille?

 

Vuosi 2020 muistetaan varsin poikkeuksellisena aikana. Korona (Covid-19) digitalisoi yrityksiä ennen näkemättömällä tahdilla ja taivuttaa samalla strategiat uusiksi tai vähintään pistää ne koetukselle.

Yrityksille, jotka ovat jo tottuneet työskentelemään etänä, ei tämäkään tule näyttelemään kovinkaan suurta muutosta, mutta niissä joissa oltiin vielä vuodenvaihteessa totuttu saapumaan aamutuimaan "kustannuspaikalle", on muutos ollut merkittävä.

 

Miten tämä liittyy Slackiin tai Freshworksiin?

Slack on mielenkiintoinen kulkija monessakin mielessä. Joissakin artikkeleissa sen on kerrottu kasvattaneen laiskasti päivittäisiä aktiivisia käyttäjiä (DAU = Daily Active Users), mikäli vertaa Microsoft Teamsin tai Zoomin kaltaisiin hyppäyksiin.

Lainaus ProBeatin artikkelista 20.3. (linkki kirjoituksen lopussa).

"Microsoft yesterday revealed some new daily active users (DAUs) figures for Microsoft Teams. First, the company said that Microsoft Teams had passed 32 million DAUs, a 60% jump in four months."

Slackin maksulliset versiot myös hieman poikkeavat kilpailjoista. Peruskäytössä palvelu on maksuton, mutta mikäli haluat lisätä tietoturvaa tai vaikkapa kasvattaa viestihistorian säilytystä, tulee siirtyä maksulliseen versioon.

Se, mikä johdattelee meidät Koronan ja Slackin numeerisiin arvoihin (ja kasvun "heikkoon kiihtyvyyteen"), saattaakin piiliä Slackin pre-korona käyttäjäkunnassa.

Slack on ollut tietyn käyttäjäryhmän suosima työkalu jo vuosia, ja kenties tämä kohderyhmä on jo tottunut työskentelemään etänä. Ehkäpä Teams-organisaatiot tulevat tässä hieman takamatkalla ja tekevät nyt (huom.! MS:llä iso käyttäjämäärä pohjalla) suurta digiloikkaa.

Freshworks taasen tunnetaan hyvin pilvipalveluiden toimittajana, joka tukee työskentelyä verkkoselaimen avulla vaikka laiturin nokasta.

Nähtäväksi jääkin, miten kasvuloikka kestää post-korona ajan. Pysyvätkö käyttäjät Zoomin ja Teamsin kaltaisten työkalujen käyttäjinä myös, kun tapaamiset kasvokkain taas sallitaan? Muuttuvatko käytännöt enemmän etätyötä sallivimmiksi?

Yhtä kaikki, Slack ei tässä kilpailussa ole kuitenkaan häviäjän roolissa edustamassa auringonlaskun tekniikka. Juuri siksi on hienoa olla todistamassa näiden kahden tunnetun palveluntarjojan yhteistyön syntymistä - Freshworksin ja Slackin.

 

Mitä yhteistyö tuo käyttäjille?

Blogin kirjoitushetkellä en vielä ole itsekään aivan täysin varma. Integraatiot sekä Freshdeskiin että Fresherviceen on julkaistu, mutta hieman vielä on odottavat tunnelmat.

Freshworksin market placessa oleva vanha appi näyttää saaneen "sunset noten", eli käyttäjille kerrotaan uudesta alkaneesta yhteistyöstä ja tiedon mukaan appi ajetaan alas 10. toukokuuta 2020.

Me Novelluksella olemme jo aikapäivät käyttäneet Slackia sisäiseen viestintään omassa tiimissä sekä ulkoistettujen kumppaniemme ja Freshworksin suuntaan. Tuote on siis niin tuttu kuin se nyt päivittäisestä työstä voi olla.

Ensitunnelmat nopealla käytöllä ovat positiiviset. Integraation toteutus vaikuttaa hyvältä, asennus toimii mutkattomasti ja päivittäinen käyttökin soljuu OK - ei valittamista.

Yhteistyön kohderyhmänä ovat selkeästi bäkkärihenkilöt, ei varsinaisesti aspa-tiimi (IMHO). Asiakaspalvelun ensivaste tehdään edelleen Freshdeskissä mutta taustatiimien häiriköinti ja heidän turha hyppyyttäminen jää kyllä tämän toteutuksen ansiosta vähemmälle.

On myös positiivista Slackia käyttäville organisaatioille, ettei "taas tuoda yhtä uutta sisäistä viestintäkanavaa, kun just saatiin se käyttöön".

Eikä siinä, mukava käyttää parhaita niche-työkaluja niille tarkoitetuissa tehtävissään. Slack suoriutuu sisäisessä viestinnässä todella hyvin. Slackiin on Freshdeskin lisäksi myös saatavilla todella monepuolisesti valmiita integraatioita.

Freshdesk - Slack -integraatiolla voi tehdä mm. seuraavia asioita:
- Slack-keskustelusta luoda uusi tiketti
- Vastaukset Slack-ketjussa (thread) lisää private noten (sisäinen kommentti) Freshdeskiin
- Vastata asiakkaalle suoraan Slackista
- Muokata tikettiä (Open > Resolved,..)
- Päivittää tiimille tietoa tiketeistä suoraan Slackiin (mm. uusi tiketti, tila muuttunut, jne.)

 

*1 https://venturebeat.com/2020/03/20/probeat-the-rise-and-inevitable-fall-of-microsoft-teams-and-slack/

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn