Freshworks = Ohjelmistoyritys josta sinunkin tulisi tietää (ainakin nimi)

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Miksi sinun tulisi tietää ohjelmistoyritys nimeltään Freshworks?

 

Suurin syy lienee se kun organisaationne seuraavan kerran päättää kehittää jotakin seuraavista osa-alueista, tiedätte vaihtoehdon olemassaolon. Asiakaspalvelu, IT-tuki (ITSM), myynti (CRM) sekä markkinointi, näiden kohdalla tulisi kellojen kolkutella.

Oletko koskaan kuullut nimeä Freshworks? Tuskin, harva itseasiassa on. Mutta oletko kuullut Zendesk, Salesforce, Hubspot, ServiceNow tai Jira? Todennäköisesti.

Freshworks painii samassa kastissa Gartnerin listoilla. Jokainen tekee omat johtopäätöksensä, mitä näille listoille pääsy vaatii mutta mielestäni se on jo saavutus itsessään.

Gartner 2021 Magic Quadrant on the CRM Customer Service Center has recognized Freshworks as a ’Visionary’ for our cloud-based omnichannel customer service platform, Freshdesk. This is our sixth consecutive year on the quadrant and the second time as it's ONLY Visionary.

Freshworksillä on Pohjoismaissa edelleen hieman hiljaisempi klangi ja harva yhdistääkään yhtiötä tuleviin kehityshankkeisiinsa. Yksi tekijä lienee se, että Freshworks ei toistaiseksi ole markkinoinut kilpailjoidensa tavoin suunnallamme ja toinen on tapamme hankkia sovelluksia - "tutulta ostettiin" (mikä ei sekään ole väärin).

Markkinoinnin puute ei kuitenkaan näy yhtiön kiinnostuksessa markkina-aluettamme kohtaan, mikä näkyy pitkäjänteisessä taustatyössä sekä panostuksissa. Tilanteen etenemistä seurataan meilläkin suurella mielenkiinnolla ja yhteistyötä taustalla kehittyvien markkinoiden osalta tehdään jatkuvasti.

Tiesitkö että Freshworks kävi Suomessa Euroopan Roadshow:n aikana vuonna 2019 (https://novellus.fi/uutiset/freshworks-roadshow-helsingissa/)? Meno oli sen mukaista, Intialainen kulttuuri näkyi tilaisuudessa, joka yhdisti kansainvälisen tunnelman lisäksi paikallisuuden sekä ajankohtaisen agendan. Olemme saaneet nauttia useasti Freshworks-vieraistamme ja tapaamme väkeä Berliinistä (puhuvat Suomea) mahdollisuuksien mukaan livenä!

 

Muutama sana Freshworksistä yhtiönä?

 

Yrityksen lippulaivatuote Freshdesk perustettiin kymmenkunta vuotta sitten Intiassa ja toimi yhtiön nimenä viime vuosiin saakka. Tuoteskaala kasvaessa vuosi vuodelta ensin IT-puolen Freshserviceen ja myöhemmin mm. Freshsales CRM:ään, yhtiön oli fiksua vaihtaa nimi Freshdeskistä Freshworksiin.

Freshworks on alunperin Intialainen, nykyisin kansainvälistynyt sekä Amerikkalaistunut ja NASDAQ-listattu pörssiyhtiö. Vuoden 2021 listautumisessa markkina-arvo hätyytteli 10 MRD jenkkidollarin maagista rajapyykkiä. Yhtiöllä kerrotaan olevan yli 50 000 maksavaa asiakasta kaikissa maankolkissa ja Suomessa tiedämme olevan satoja, joista hyvä siivu on meidän käsialaamme.

Knoppitietoa: me olimme Freshworks-kumppani jo Freshdeskin aikoihin vuodesta 2015. Hieman huumorilla tapaan sanoa: "Tiedätkö mikä on maailman vaikein työ? myydä Intialaista softaa kotimaisille yrityspäättäjille", onneksi tämä myytti on jo hiljalleen murtumassa.

 

Mitä Freshworksillä voi tehdä?

 

Freshworksillä ei voi tehdä mitään. Kyseessä on ohjelmistoyhtiö joka tarjoaa pilvipalveluita kuten Freshdesk, Freshservice tai Freshsales.

Käytännössä kun asiakaspalveluun (tai muuhun tiimiin) tulee yhteydenottoja vaikkapa sähköpostitse, puhelimitse, somessa, pikaviestimellä tai chatissa, meillä on tähän tarjolla työkaluja sekä parempia tapoja työskennellä. Riippuen siitä taittuvatko tarpeenne enemmän perinteiseen monikanavaiseen asiakaspalvelun puoleen vai IT-palveluntarjontaan, ratkaisemme ne joko Freshdesk-asiakaspalvelujärjestelmän tai Freshservice ITSM-palvelunhallintajärjestelmän avulla.

Todennäköisesti keskustelu kanssamme alkaa siitä, kun tiimillänne on erillinen puhelinvaihde käytössä ja / tai sähköpostit käsittelette perinteseen tapaan Outlookissa tai Gmailissa. Tähän löytyy helpompiakin sekä kenties jopa fiksumpiakin tapoja ja siinä me astumme mukaan, olette havainneet että asiat voisi tehdä toisinkin.

 

Miten Novellus liittyy Freshworksiin?

 

Novellus on Freshworksin kotimainen johtava asiantuntija-jälleenmyyntipartneri ja leipätyötämme on yhteydenottojen monikanavainen käsittely sekä siihen liittyvä kehittäminen.

Olemme tehneet tätä jo vuodesta 2015 ja yli sadalle organisaatiolle. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli noin 0,8 miljoonaa euroa ja koostui täysin Freshworksin jälleenmyynnistä sekä siihen liittyvistä asiantuntijapalveluista.

Olemme erittäin kokenut ja vastuullinen asiantuntija, keskittyen pitkälle perusasioihin. Emme ole pelkkä tekninen jälleenmyyntikumppani, vaan olemme positoineet itsemme vahvasti prosessien ja toiminnan kehittämiseen. Teknologia on teknologiaa, se mikä on toisella tänään on toisella huomenna. Me uskomme, että asiakkaat valitsevat oikean kumppanin tekemään oikeita asioita.

 

Miksi me valitsimme Freshworksin?

 

Erinomainen kysymys, johon ei ole yksiselitteistä vastausta. Lyhyesti voisin sanoa että Freshworks tarjoaa erinomaisen ja varteenotettavan vaihtoehdon. Yhtiönä Freshworks on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen ja kehittyvä kuin vastaavat markkinoilla olevat kilpailijansa.

Suurin yksittäinen syy valintaamme aikoinaan oli neitseellinen maaperä. Siinä missä esimerkiksi Zendeskillä oli jo useita jälleenmyyjiä, Freshdeskillä niitä ei ollut ainuttakaan Suomessa. Pääsimme aloittamaan puhtaalta pöydältä ja luomaan edelläkävijän jalanjälkiä alusta saakka - hyvässä ja huonossa. Freshworks on mielestämme mahdollisuus toteuttaa asioita tavallamme sekä erottua markkinoista erinomaisten asiantuntijapalveluidemme avulla.

 

Miksi teidän tulisi valita Freshworks?

 

Väittäisin että moni asiakkaistamme valitsee Novelluksen, ei yksin Freshworksiä. Uskoisin saman toteutuvan muillakin jälleenmyyjillä ja kyse on enemmän yhteistyöstä sekä kemioista kuin tuotteesta tai sen tietyistä ominaisuuksista.

Toki tuotteella on valtava rooli, sitähän käytetään joka ikinen päivä - hyvä työkalu, parempi mieli. Silti pelkkiin ominaisuuksiin katsominen on lyhytkatseista kehittämistä.

Kuten jo aiemmin totesin, se mikä on tänään toisella on toisella huomenna, mitä tulee isompiin pilvipelureihin. Kyllä se päätös syntyy aidosti hyvästä kombinaatiosta ihmisiä sekä teknologiaa. Ne organisaatiot, missä valveutunut ostaja on kartoittanut markkinoilta vaihtoehtoja, olemme vahvoilla.

Novelluksen asiantuntemus yhdistettynä moderniin pilviratkaisuun on hyvä startti keskustelulle. Freshworks yhtiönä kannattaakin ehkä valita juuri siksi?

 

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn

Aihealueet

Uutiset