H1/2021 osavuotiskatsaus

Kirjoittajalta Jesse Uitto

ūüĆě Heilteit√§ nauttiessa ehk√§ aiheellista ottaa pieni puolivuotiskatsaus Novellus Palvelut Oy:n alkuvuoteen.

 

Muutoksia

Vuosi on ollut muutoksien aikaa monessa mielessä. Aloitetaan sillä, että vuodenvaihteessa teimme organisaatiomuutoksia ja allekirjoittanut aloitti Novelluksen toimitusjohtajana. Samalla yrityksen toiminimi vaihdettiin nykyiseen muotoonsa. Uuden strategian ja kasvaneen liiketoiminnan tueksi vahvistimme helmikuussa hallitustamme.

Heli aloitti riveissämme jo viime vuoden puolella vastaten asiakkaiden käyttöönotoista. Olemme kehittäneet paljon palveluitamme viimeisen kahdeksan kuukauden aikana ja moni asia on vielä virallisesti julkaisemattakin. Tarjoamamme käyttöönotot ovat kehittyneet valtavasti ja tulemme myöhemmin syksyllä julkaisemaan täysin uuden palvelukokonaisuuden.

Omnikanavaisuus kiinnostaa

On mukava nähdä, että asiakaspalvelun tehostaminen kiinnostaa. Kauppa käy hyvin ja erityisesti omnikanavaisuus nostaa päätänsä. Yhä useammin keskusteluissa on mukana kaikki kanavat yhtenä kokonaisuutena.

Puhelin ei ole kuolemassa kanavana. Päinvastoin. Mielenkiinto puhelimeen kasvaa jatkuvasti ja modernilla omnikanavaisella asiakaspalvelujärjestelmällä saamme toteutettua kaikki kanavat yhteen järjestelmään. Näin asiakkaan kaikki yhteydenotot on löydettävissä helposti, joka helpottaa sekä työntekijää, että asiakasta.

Omnikanavaisuudesta puhuttaessa myös WhatsAppin suosio kasvaa kokoajan. Erityisesti B2C-puolella WhatsAppia kaivataan täydentämään kanavatarjontaa nuoremman sukupolven palvelemiseksi. WhatsApp on myös mitä mainioin työkalu vastaanottaa kuvia esimerkiksi reklamaatioista, huoltopyynnöistä, jne., joissa asiakkaan tarvitsee välittää kuvia viestinsä tueksi.

Myös muut SoMe-alustat ovat vahvoilla kuluttajien tavoittamiseksi. Erityisesti Facebook-sivu, sekä Facebookin Messenger ovat kaivattuja kanavia kuluttajien palvelemiseksi ja voimme hoitaa nämäkin osana samaa kokonaisuutta.

Jesse Uitto puhuu puhelimeen.

Liikevaihto jatkaa kasvuaan

Kiinnostus Freshdeskiin näkyy myös luvuissa ja liikevaihtomme jatkaa tasaista kasvuaan. H1/2021 liikevaihto on n. 440 ke (H1/2020 273 ke). Kasvua edellisvuodesta 61 %.

Prosenteissa kasvuvauhti on hieman tasaantunut edellisvuosista. Esimerkiksi vuonna 2020 ohitimme ensimmäisen 7 kk aikana koko aiemman fiskaalin liikevaihdon. Se ei tule ihan onnistumaan tänä vuonna ja koko vuodenkin luvut tulevat jäämään alkuperäisistä kunnianhimoisista tavoitteista. Se maaginen 7 figures raja taitaa jäädä ensi vuodelle, ellei jotain yllättävää tapahdu vielä syksyllä.

 

Haasteita

Ei kaikki kuitenkaan ruusuilla tanssimista ole. Kevään aikana yritystämme työllisti useita päällekkäisiä projekteja, joka hieman ruuhkautti käyttöönottoja. Tämä on näkynyt myös meidän tukipyyntöjen vasteajoissa. Tarjoamamme palvelu ei ole ollut sillä tasolla missä haluamme sen olevan.

Tästä syystä olemmekin palkanneet joukkoomme vahvistuksen. Kuukauden päästä riveissämme aloittaa kokenut tekninen asiantuntija, joka tulee ottamaan vetovastuun meidän omasta asiakastuesta sekä auttamaan käyttöönotoissa. Rekrytointi tulee vahvistamaan erityisesti tukeamme, jotta voimme jälleen tarjota sitä palvelutasoa mitä haluamme.

 

 

Nyt vielä hetki lataillaan akkuja ja elokuussa jatketaan taas asiakaspalveluiden tehostamista. Uusien vahvistuksien kanssa olemme valmiita alkavaan syksyyn ja muutama projekti mahtuu vielä! Aloita Freshdeskin koejakso ja ota yhteyttä, niin laitetaan teidänkin asiakaspalvelun prosessit kuntoon!

 

 

Hyvää kesää koko Novelluksen poppoolta!

 

Novelluksen henkilöstö Kesäkuussa 2021.

 

Jesse Uitto

Jesse omaa kokemusta erilaisten ohjelmistojen soveltamisesta liiketoiminnan tarpeisiin. Jessellä on asiakaspalvelujärjestelmien lisäksi kokemusta ERP-, taloushallinto-, ja CRM-ratkaisuista. Jesseltä saat aina ratkaisukeskeistä palvelua.

LinkedIn

Aihealueet

Uutiset

Avainsanat