WhatsApp ❤ Asiakaspalvelu

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

WhatsApp lienee jo nyt maailman suosituin pikaviestisovellus. Olisi hulluutta olla hyödyntämättä sitä asiakaspalvelussa.

 

Otsikossa olevan ❤:n voisi hyvin laittaa myös asiakkaan ja WhatsAppin välille. Oikeastaan WhatsApp itsessään voisi olla tuo ❤. Helliä tunteita sitä kohtaan tuntee sekä asiakas että ASPA, ainakin meidän kokemuksemme mukaan.

Asiakkaat rakastavat WhatsAppia! Se on helppo, intuitiivinen, tietoturvallinen, ilmainen ja kaikkien saatavilla. Sitä osaa käyttää lapsikin, mutta mummot ja vaaritkin suoriutuvat siitä varsin hyvin, varsinkin jos kimmokkeena on kommunikointi lastenlasten kanssa.

Työikäisten keskuudessa WhatsApp on todella suosittu. Kuka enää edes lähettelee tekstiviestejä?

 

WhatsApp yrityksen asiakaspalvelukanavana

 

Oikeiden työkalujen avulla WhatsApp toimii erittäin hyvin myös osana nykyaikaista monikanavaista asiakaspalvelua. Kun yritys soveltaa aidosti monikanavaista, eli Omnichannel asiakaspalvelustrategiaa, some- ja pikaviestimet ovat erittäin tärkeitä!

WhatsAppissa on kaksi etua:

  1. käyttäjät hallitsevat sen käytön jo valmiiksi
  2. sovellus on jo valmiiksi puhelimessa, joten yhteydenottokynnys on todella matala

Jotta asiakaspalvelu WhatsAppissa olisi helppoa myös yritykselle ja yhteydenotot jäävät tiketöintijärjestelmään talteen monikanavaisesti, kannattaa WhatsApp olla integroituna suoraan asiakaspalvelujärjestelmään. Silloin asiakaspalvelija on aina kartalla.

Esimerkiksi Freshdeskiin liitetyn Freshchat-lisäosan avulla WhatsApp-viestit voidaan ottaa vastaan hallitusti siten, että asiakaspalvelijalla on kommunikoinnin tukena koko asiakkuuteen liittyvä aiempi asiakas- ja keskusteluhistoria.

Mikäli asiakkaan kanssa on siis käyty keskustelua aiemmin jossain muissa välineissä, kuten puhelimessa, asiakaspalvelija on tietoinen myös siitä. Jos asiakkaan kanssa on tehty kauppaa, asiakaspalvelijalla on tieto myös siitä. Tällöin timanttisen asiakaskokemuksen luominen on huomattavasti helpompaa!

 

Lisää syitä, miksi yritysten kannattaisi hankkia WhatsApp-integraatio asiakaspalveluun

 

WhatsApp on yritykselle mainettaan monipuolisempi työkalu. Asiakaspalvelukäytössä se kuitenkin herää todella henkiin vasta kun se liitetään yrityksen omaan asiakashallintaan.

Freshchatin WhatsApp-integraatio tuo palettiin (WhatsAppin omien toimintojen lisäksi) riuskan annoksen älykästä ja modernia asiakaspalveluteknologiaa, tekoälyä ja statistiikkaa.

Kaiken voi hoitaa läppärillä, joten asiakasnäkymä ja asiakaspalvelijan tuntuma kirjoittamiseen ja asiakassuhteen hoitamiseen on ihan toista tasoa kuin kännykän kanssa operoidessa.

 

WhatsApp lämmittää ❤:tä ja brändimielikuvaa

 

Ennen kaikkea WhatAppin vahvuus on siinä, että se on käyttäjälle tuttu ja mielekäs väline, jonka kanssa heidän on mukava asioida. Tavallinen kuningaskuluttaja käyttää WhatsAppia ensisijaisesti perheen ja ystävien väliseen kommunikointiin.

Nyt kun sitä on yhtäkkiä entistä helpompi hyödyntää myös yritys- ja asiakaspalvelukäytössä first mover advantage on totta!

Lämpöisimmän brändimielikuvan kuluttaja-asiakkaaseen (miksei myös B2B) onnistuu luomaan se yritys, joka ensimmäisten joukossa palvelee asiakkaita niissä ympäristöissä, joissa he mieluiten kommunikoivat.

Siksi WhatsApp on niin tärkeä kanava juuri nyt.

Sydän! ❤

 

Lue lisää monikanavaisesta asiakaspalvelusta »

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn