Kyllä! Zendeskille ON olemassa vaihtoehto!

Kirjoittajalta Jesse Uitto

 

Zenkkari, eli Zendesk on saanut Suomessakin jo varsin hyvän jalansijan erityisesti IT-firmojen helpdesk-työkaluna.

 

 

Zendesk onkin erinomainen väline asiakaspalveluun ja siitä todistavat osaltaan myös Zenkkarin suuret käyttäjämäärät. Etenkin IT-aspassa Zendeskiä käytetään todella paljon.

Zendesk on jopa niin tunnettu, että Suomessa se tulee monelle ainoana mieleen kun mietitään kunnollisen tiketöinti– ja asiakaspalvelujärjestelmän hankkimista. Tämä on tietysti hyvä juttu Zendeskille, mutta onko se hyvä asia käyttäjälle? Mene ja tiedä.

 

Miksi Zendesk on niin suosittu?

Zendesk ei myy vain asiakaspalvelujärjestelmää. He myyvät nimensä mukaisesti mielenrauhaa (tai ainakin lupauksen siitä).

Kansainvälisessä ja edelleen kansainvälistyvässä maailmassa Zendeskin kaltainen globaali pörssiyhtiö on monelle isommalle yritykselle houkutteleva yhteistyökumppani.

Aiempina vuosina Zendeskille ei myöskään ole ollut Suomessa oikein kunnollista haastajaa asiakaspalvelujärjestelmien saralla. Nykyään on kuitenkin myös vaihtoehtoja.

 

Suomi on kiinnostava maa ASPA-järjestelmien toimittajille

Suomi on erilaisille tiketöintiratkaisujen ja asiakaspalvelujärjestelmien toimittajille yhä kiinnostavampi markkina-alue. Tämä on maa, jossa sekä asiakkaat, että järjestelmiin satsaavat yritykset arvostavat tehokkuutta.

Tähän on monia syitä, joista yksi on globaalilla mittakaavalla kohtuullisen korkea ASPA-työntekijöiden palkkataso. Kun asiakaspalvelujärjestelmä säästää Suomalaiselta asiakaspalvelijalta tunteja, se näkyy koko yrityksen kannattavuudessa paljon enemmän kuin matalapalkkamaissa.

Kaikki tiketöintiratkaisujen ja asiakaspalvelujärjestelmien toimittajat eivät kuitenkaan panosta Suomalaisiin järjestelmäkäyttäjiin samalla tavalla. Järjestelmä toimii usein vain englannin kielellä. Joskus taas kielivaihtoehtoja piisaa, mutta suomi ei välttämättä kuulu joukkoon.

Variantteja kannattaa pohtia ja kartoittaa, etenkin jos haussa on vaikkapa suomenkielinen järjestelmä tai jos tiketöinti- ja asiakashallintajärjestelmän tulisi vastata erityisesti jonkun tietyn toimialan tarpeita.

 

Suomenkieliset tiketöinti- ja asiakaspalvelujärjestelmät

Suomenkielisiä ASPA- ja tiketöintijärjestelmiä löytyy kyllä. Mittavampaankin tarpeeseen taipuvat suomeksi sekä Zendesk että (nyt vuodesta 2015 Suomessakin nopeasti yleistynyt) Freshdesk, joita molempia mekin Novelluksella myymme.

Teknisen asiakaspalvelun ammattilaisina tiedämme, että työskentely suomenkielisen käyttöliittymän kanssa on moninkertaisesti helpompaa ja tehokkaampaa kuin vieraskielisen ohjelmiston pyörittäminen.

Useimmille käyttäjille suomenkielinen selainpohjainen softa on myös miellyttävin vaihtoehto ja jos jostain syystä on tarpeen, niin muun kielisiäkin versioita löytyy.

Freshdeskillä pystyy tekemään jotakuinkin saman (ja joissain asioissa enemmänkin) kuin vaikkapa juuri aiemmin puheena olleella Zendeskillä. Freshdesk-partnerina me Novelluksella pystymme antamaan myös täyden tuen käyttöönottoon selvällä suomenkielellä, kuten myös suomenkielisen tuen.

Suomalaisten asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellaan herkällä korvalla ja kehitystä tehdään jatkuvasti.

 

Google rahoittaa Freshdeskiä

Vaikka Freshdesk onkin Suomessa vielä melko tuntematon, ei kyse suinkaan ole enää mistään nappikaupasta. Muissa maissa Freshdesk tunnetaan paremmin ja maailmanlaajuisesti Freshdeskiä käyttää jo yli 150 000 yritystä. Suomessakin määrä kasvaa todella nopeasti.

Freshdeskin voittokulkuun uskovat myös muut kuin omistajat itse. Yksi taho joka Freshdeskiin uskoo, on mm. Google, jonka omistama Google Capital rahoitti Freshdeskiä 31 miljoonalla dollarilla vuonna 2014 ja yhteistyössä muiden pääomasijoittajien kanssa sijoittivat yhteensä 150 miljoonaa lisää loppuvuonna 2019.

Freshdesk oli näin ollen myös Google Capitalin ensimmäinen ulkomainen investointi. Go-to-markettia Suomeen on tehty vuodesta 2015. Tässä Novellus on ollut alusta asti Fresdeskin ykkösparneri.

 

Entäs asiakkaat?

Googlen lisäksi Freshdeskiin uskovat myös monet menestyvät brändit. Kansainvälisesti Freshdeskillä on todella korkean profiilin yritysasiakkaita kuten esimerkiksi Hugo Boss ja rengasvalmistaja Bridgestone.

Suomen ykköspartnerina myös meillä Novelluksella asiakkuudet noudattelevat kansallisella tasolla samaa jatkumoa: Kokemuksia »

Zendesk vai Freshdesk?

Kun mietit ja vertailet eri tiketöinti- ja asiakashallintajärjestelmiä toisiinsa, suosittelen tapaamaan molempien järjestelmien edustajat ja tekemään päätöksiä sen pohjalta.

Me Novelluksella olemme tehneet omat vertailumme ja todenneet, että Freshdesk ja Zendesk ovat hyvin lähellä toisiaan. Emme suosi kumpaakaan, vaan valitsemme jokaiselle asiakkaalle heille sopivimman tuotteen ja kerromme mielellämme miksi.

Soita tai jätä meille viesti tästä, niin käydään läpi tarpeitanne.

Jesse Uitto

Jesse omaa kokemusta erilaisten ohjelmistojen soveltamisesta liiketoiminnan tarpeisiin. Jessellä on asiakaspalvelujärjestelmien lisäksi kokemusta ERP-, taloushallinto-, ja CRM-ratkaisuista. Jesseltä saat aina ratkaisukeskeistä palvelua.

LinkedIn