Zendesk

Asiakaspalvelun tehokkuutta parantava ratkaisu

Novelluksen tiimi. Jesse osoittaa näytöltä Zendeskin nettisivua.

Tervetuloa tutustumaan Zendeskin maailmaan, yhteen johtavista asiakaspalvelun järjestelmistä. Zendesk on suunniteltu auttamaan organisaatioita tarjoamaan ensiluokkaista asiakaspalvelua ja parantamaan tehokkuuttaan.

Zendesk on asiakaspalvelualusta, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman työkaluja ja ominaisuuksia asiakaspalvelun hallintaan. Se on suunniteltu tukemaan organisaatioita eri toimialoilla, oli kyse sitten pienestä start-upista tai suuresta yrityksestä. Zendeskin avulla voit helposti hallita asiakasviestintää, tiketöidä yhteydenotot, raportoida asiakaspalvelun toimintaa ja paljon muuta.

Keskeiset ominaisuudet

Zendesk ruutukaappaus

Tiketöinti ja Ongelmanhallinta

Zendeskin avulla organisaatiot voivat vastaanottaa, seurata ja ratkaista asiakkaiden pyynnöt ja ongelmat tehokkaasti. Tiketit voidaan ohjata oikeille tiimeille ja priorisoida kiireellisyyden mukaan.

Monikanavainen Asiakasviestintä

Zendesk tukee monikanavaista viestintää, mukaan lukien sähköposti, chat, puhelin ja some. Tämä mahdollistaa asiakkaiden tavoittamisen heidän valitsemillaan kanavilla.

Zendesk monikanavainen asiakasviestintä

Tietokannat ja itsepalveluportaali.

Tietokannat ja Itsepalveluportaali

Organisaatiot voivat luoda kattavia tietokantoja ja itsepalveluportaaleja, joiden avulla asiakkaat voivat löytää vastauksia yleisiin kysymyksiin ilman asiakastuen apua.

Raportointi ja Analytiikka

Zendesk tarjoaa laajan valikoiman raportteja ja analytiikkatyökaluja, joiden avulla organisaatiot voivat seurata asiakaspalvelun suorituskykyä ja tunnistaa parannusmahdollisuudet.

Zendesk raportointi.

Zendesk Integraatiot.

Integrointi ja Laajennettavuus

Zendesk on avoin alusta, joka voidaan helposti integroida muiden järjestelmien kanssa. Zendesk tarjoaa laajan valikoiman lisäosia ja sovelluksia.

Miksi Zendesk?

Zendesk parantaa asiakaspalvelun tehokkuutta ja asiakastyytyväisyyttä. Sen käyttöönotto vähentää manuaalista työtä, auttaa organisaatiota reagoimaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoaa arvokasta tietoa toiminnan optimoimiseksi.

Zendesk on luotettava, skaalautuva ja tukee organisaation tarpeita kaikilla tasoilla. Riippumatta siitä, oletko pieni yritys tai maailmanlaajuinen konserni, Zendesk on ratkaisu, joka auttaa sinua rakentamaan vahvempaa asiakassuhdetta ja menestymään.

Ota yhteyttä!

Jos haluat kuulla, miten Zendesk voi auttaa juuri sinun organisaatiotasi, ota meihin yhteyttä. Tutustutaan ja katsotaan kuinka voimme yhdessä parantaa asiakaspalveluanne ja liiketoimintanne tulosta.

Tervetuloa mukaan Zendesk-käyttäjien kasvavaan joukkoon!

Jesse Uitto hymyilee.

Jesse Uitto

Toimitusjohtaja
09 4272 3802
jesse@novellus.fi