Maailman paras mobiilivaihde osaksi maailman parasta asiakaspalvelujärjestelmää!

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Novelluksen Mustalinja-integraatio mahdollistaa Freshdesk-asiakkaillemme entistä tehokkaamman puheluiden hallinnan.

 

VAROITUS! Sisältää elämää helpottavia automaatioita ja analytiikkaa!

 

Leikki sikseen. Mustalinja-integraatio Freshdeskiin on oikeasti aika kova juttu! Ainakin me Novelluksella ollaan kohtuuttoman innostuneita yhteistyöstä ja otaksumme, että tunne on myös ainakin jossain määrin molemminpuolinen.

 

Novelluksen puhelinkumppaniksi ei kelpaa kuka tahansa

Meillä Novelluksella kriteerit puhelinpuolen partneriksi ovat todella korkealla. Mustalinjan tapauksessa yhteistyö on enemmän kuin luontevaa. Olemme paljolti samalla asialla, sillä molemmat yritykset helpottaa eri tahojen keskinäistä yhteydenpitoa. Myös firmojen yrityskulttuurissa tuntuu olevan paljon samaa.

Novelluksen näkökulmasta Mustalinja on monestakin syystä kiinnostava yhteistyökumppani. Jo pelkästään platform-ajattelu palvelun taustalla on suomalaisittain kiinnostavaa.

 

Mustalinjan käyttökokemus omaa luokkaansa

Käyttökokemukseltaan Mustalinja on myös omaa luokkaansa. Yleensä mobiilivaihteiden käyttö on enemmän tai vähemmän v*ttumaista puuhaa, mutta Mustalinjaa tämä ei koske. Käyttöliittymä on nätin näköinen, intuitiivinen ja toimii moitteettomasti. Tästäkin syystä integraatio olikin järkevämpi tehdä, kuin jättää tekemättä.

 

Ai mikä Mustalinja?

Mustalinja on Moontalk Oy:n luoma SaaS-mobiilivaihde. Sen avulla puheluita voidaan reitittää monella eri tavalla ja yritys saa käyttöönsä IVR-valikot, takaisinsoittopalvelut, aikaohjaukset, raportit, puheluiden nauhoitukset ja paljon muuta mitä ikinä tarvitseekaan.

Moontalkin Jussi (Toimitusjohtaja itse) kutsuu tuotetta teletoiminnan Teslaksi, koska ne omistaa oman teknologiansa ja ajattelee isosti. Kaikki turha sälä asiakkaan ja teknologian väliltä on riisuttu pois.

Yksi syy Mustalinjan menestykseen on varmasti juuri se, että ollessaan yhteydessä Mustalinjan asiantuntijoihin, asiakas keskustelee suoraan teknologiakehittäjän kanssa. Siksi Mustalinjalla ollaan myös paremmin kartalla asiakkaiden tarpeista, kuin monissa muissa mobiilivaihdetta tarjoavissa yrityksissä, jotka ostavat teknologian muualta.

Meille juuri tämä asiakasymmärrys on se asia, joka merkitsee kaikkein eniten. Kumppani, joka aidosti ymmärtää asiakkaiden tarpeita, voi olla painonsa arvoinen mustaa kultaa.

Pari sanaa integraatiosta

Integraation avulla Mustalinja voidaan liittää saumattomasti osaksi Freshdeskiä. Puheluista pystytään mm. luomaan tikettejä, joita voidaan sitten hallinnoida Freshdeskin sisällä tavalliseen tapaan.

Voit jatkaa tutun Mustanlinjan käyttöä entiseen malliin ja ottaa siihen kylkeen Freshdeskin sähköpostien käsittelyyn ja tehtävänhallintaan.

Integraation kehitys jatkuu edelleen saatujen kokemusten ja asiakaspalautteen perusteella. Mitähän tästä vielä tulee? SaaS nähdä!

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn