Maailman paras asiakaspalvelujärjestelmä tulee Intiasta

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Freshworks Inc.

Vain yksi asia kaupanteossa on yhtä varma - mikään ei herätä niin paljoa epävarmuutta ostajassa, kuin maininta softan alkuperämaasta, Intiasta.

 

Miksi?

Ensinnäkin Intialainen ruoka on aivan äärimmäisen herkullista ja nautimme perheen kanssa siitä viikottain. Tätä ei tulisi tosin sanoa, olen saanut palautetta, että näitä kahta - Intialaista softaa ja safkaa ei saisi blandata samaan asiayhteyteen. Teen sen silti.

Toisena on Intialainen kulttuuri. Tämä on jotain, mitä meidän jokaisen tulisi hieman tutustua. Monesti hieman vitsailemme heidän aksentilleen sekä palveluasenteelle (mm. Simpson's sarjasta tuttu kauppias Abu).

Vai voitko väittää, ettei ensimmäisenä mielikuvana Intialaisesta olisi nimenomaan hieman hassunkuuloinen, huonosti brittiä vääntävä, mutta aina yhtä iloinen IT-tukihenkilö?

Kolmantena listallani on arvostus.

Intia on tunnettu halpatyövoimastaan, ja siltä osin myös jossain määrin heikosta laadustaan. Tämä usein kuultu laadun puute esimerkiksi vaatteissa tai sovelluskehityshankkeissa on kahvipöytäkeskusteluissa nimenomaan työn tekijän, ei teettäjän, vika.

Ilmeistähän on, että haemme halppis-vaateliikkeistä laatua (ja suljemme silmät tuotantoketjusta) tiedostaen todelliset asiantaustat. Tai heitämme kompleksisen kehityshankkeen osatuotannon vajavaisine vaatimusmäärittelyineen ulkoistetulla kumppanille, toivoen sen toimivan pelkän telepatian voimalla.

On erikoista odottaa molemmin puoleista kunnioitusta, mikäli asenne edellä ratkaistaan yritysten digitaalisten kehityshankkeiden, kuten asiakaspalvelun viemistä 2020-luvulle.

 

Mielestäni Freshworks on yksi Intian valopilkuista

5 vuoden yhteistyön jälkeenkään on todella vaikea löytää pahaa sanottavaa. Tietoturvallisuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Asiakkaita, jälleenmyyjiä ja paikallisia toimistoja on globaalisti merkittävät määrät.

Ja hintakin kohdillaan, osa yrityksistä jopa yskäisee "kun tämä ei maksa vain 9,90€ per kuukausi" - ei maksa ei, nämä Intialaiset tietävät arvonsa, kuten myös sijoittajat.

Mitä tulee edellä mainittuihin, voimme olla samaa myös toisillemme.

Menneellä viikolla juttelimme erään "mahdollisen ostajan" kanssa, ja he kysyivät josko meillä on joskus ollut haasteita Intialaisten kanssa?

Sanoimme että totta kai. Onhan meillä hurja määrä kilometrejä välissä ja roima ero toimintatavoissa sekä kulttuureissa - ynnä valtava määrä yhteisiä hankkeita. Mutta siinä missä me olemme tottuneet toimimaan heidän kanssaan, ovat hekin oppineet muutaman sanasen jo Suomea.

Tämä mahdollinen asiakaskandidaatti kertoi neuvottelujen olleen kariutuneet, mikäli olisimme kertoneet kaiken aina sujeneen mutkattomasti - Intialaisten kanssa.

 

Miksi Maailman Paras Asiakaspalvelujärjestelmä tulee Intiasta?

Olen aikaisemminkin tuonut nämä kolme tärkeää asiaa esille blogissamme, mutta nostan ne vielä kertaalleen muistutuksena meille kaikille, miksi Freshworks toimittaa maailman parasta asiakaspalvelujärjestelmää.

 

1. Globaali kansainvälisesti tunnustettu ja tunnistettu toimija

Gartner, G2,.. you name it. Tämä yritys haastaa yli 3,5 miljardin USD markkina-valuaatiolla niin Salesforcet, Zendeskit kuin Hubspotit. Silti se on niin sopivan kokoinen monelle asiakkaalle ja kuitenkin haastajan asemassa todella nälkäinen kasvuyritys.

Guuglaappa Freshdesk - kyllä nämä kilpailijat ovat tunnistaneet haastajansa, näet sen esimerkiksi ostettuina mainoksina.

 

2. Kehittyvä ja skaalautuva

- Ostitteko yrityksen ulkomailta tai oletteko laajentamassa toimintaa muuten? Miten monikielisyys ja tuki kansainvälisille markkinoille? We got you covered.

Erinomaisen skaalautuvuuden lisäksi Freshworks-tuoteperheen roadmap vuodelle 2020 on aivan huikeaa katseltavaa, kilpailijat saavat tosissaan tehdä töitä pysyäkseen mukana vauhdissa.

 

3. Omnikanavainen

- Ei mikään tilkkutäkki (chatti sieltä, puhelin tuolta,..) vaan yksi ainoa asiakaskokemusalusta. Piste.

Omniroute, Freddy AI ja Freshworks 360° ovat trendisanoja tämän päivän termiviidakossa, jotka kattavat vaativimmatkin tarpeet 2020-luvulle kuljettaessa.

Kun oikein tarkasti markkinan toimijoita vertaillaan ja umpirehellisesti puhutaan, niin 15 vuoden kokemuksellani voin todeta Freshworksin olevan yksi ainoita potentiaalisia asiakaspalvelujärjestelmien toimittajia, minkä tahansa kokoisille organisaatioille tahansa.

 

Customer-for-life Cloud: Create greater lifetime value

Koko komeuden kruunaa Freshworksin Customers-For-Life -mindset ja yrityslupaus, joka tiivistää kaiken oleellisen hyvin yhteen selkeään pakettiin:

"The Freshworks Customer-for-Life Cloud powers the next generation of customer engagement, giving your organization the ability to move past simply managing leads to nurturing customer relationships in a more predictive way, with rich context of every customer touchpoint. With the Customer-for-Life Cloud, you can sense and predict customer signal across the entire customer journey for greater lifetime value.​"​

 

Lue ​myös ​Girish Mathruboothamin, Freshworksin CEO​:n​ sekä perustajan, yrityslupaus tästä: https://www.freshworks.com/the-freshworks-promise/

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn

Aihealueet

Asiakaspalvelu