#Korvatunturi360 – Päivä 6: Sähköposti

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Outlook vs. Freshdesk

Tuossa se on esitettynä otsikossa, ehkä yksi suurimmista syistä, minkä vuoksi moni hyvällä ajatuksella aloitettu tiketöintihanke kaatuu jo alkutekijöihinsä.

Miksi näin? Avaan omaan kokemukseeni perustuen hieman taustoja mokomalle väitteelle muutamalla Stubbilaisella pointsilla.

 

Pointsi numero 1: Hinta

Asiakas: Paljon tämä maksaa?
Minä: Sellainen 40-50 euroa per kk käyttäjältä. Plus alvi.
Asiakas: Ai, mut sehän on 4 kertaa enemmän kuin Googlen sähköposti.

Tähän tekisi mieleni sanoa, että noh tämän takiahan me tässä keskustelemme. Sähköposti on sähköposti, tiketöinti on tiketöinti.

Mikäli haluatte jatkaa sähköpostilla, vassokuu. Se kun vain on sen 4-5 kertaa tehottomampi ja tämä taas näkyy tehokkuus vs maksettu palkka - vertailussa. Do the math, kuten sanotaan.

Tarkoitukseni ei ole vinoilla, mutta se on hieman sama kuin vertaisi mopoa ja autoa. Kummatkin ovat kulkineita, toinen vain on halvempi. Kun pitää kuskata perhe tavaroineen lomalle - do the math.

 

Pointsi numero 2: Ominaisuudet

Outlookissa on tuo ja tämä. Entä tämä?

Niin on. Tämä on tiketöinti. Tiketöintiä ei käytetä kuten Outlookia, tai Gmailia (tai muutakaan sähköpostia). Siis kyllä, vastataanhan sillä sähköpostiin mutta siihen se sitten jääkin. Tiketöinti on asiakaspalvelun yhteydenottojen käsittelyyn ja maksimaaliseen hyötyyn doupattu V8 - mikäli haluat ominaisuuksiltaan perinteistä emailia, on valintanne Outlook.

Muistakaa tässäkin keskustelussa, tarve on lähtenyt teiltä, ei meiltä. 😊🔥🔥🔥

 

Pointsi numero 3: Prosessit

Mutku tää tehdään Outlookissa näin. Me ollaan aina liputettu ja siirretty eri kansioihin ja...

Ja nyt te olette siinä tilanteessa ettei itse MacGyverkään saisi enää selvää, vaikka käytössä olisi kovinta kasariteknologiaa pumpattu KITT käytössään (tietäjät tietää, muille kts. Google.fi).

Paitsi meidän kanssamme.

Tämä on se perinteisesti kaikista isoin asia, ja tähän me kiinnitämme Novelluksessa erityisesti huomiota.

Prosessit, käyttökokemukset ja toimintatavat - mm. näitä me mylläämme läpi KAIKKIEN asiakkaidemme kanssa kaikissa käyttöönottoprojekteissamme.

Olemme saaneet voitetuissa keisseissä esimerkiksi alla olevan vastauksen, kun kysyimme kerran että miksi juuri me voitimme tiketöintijärjestelmää koskevan tarjouskilpailun:

"Zendesk ja Freshdesk, ei niillä teknologiana ole oikeasti niin paljoa eroa - se mikä ratkaisi, oli kumppani joka sen toimittaa".

Ja tämä on totta (vaikkakin meidän mielestämme Freshdesk on Zendeskiä parempi monessakin mielessä), me haluamme aidosti panostaa asiakkaan ja bisnessoftan vuorovaikutukseen kokonaisuutena. Ja tässä tulee muistaa, että teknologia on vain teknologiaa. Se miten sitä teknologiaa käytetään, ratkaisee asiakaspalvelun tehokkuuden. Käyttöönottomme lähteekin aina prosesseista.

 

Loppukaneetti:

En sitten tiedä, onko syynä kenties uusasiakashankintaan liittyvän segmentoinnin muuttumisen vai allekirjoittaneen jargonian, mutta ylläolevat väittämät ovat vähentyneet neuvotteluissa männä aikoina reilusti. Myös ostajien tietoisuus tiketöintiin liittyen on kovassa iskussa tätä nykyä.

Lisää sähköpostista:

 

Erittäin hyvää itsenäisyyspäivää, juhlikaa maltilla.

 

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn