#Korvatunturi360 – Päivä 9: Custom Appit

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Appit - Asiakaspalvelun pikku apurit

Viime postauksessa kerroimme hieman tavastamme toimia integraatoiden kanssa (integraatiot palveluna).

Tällä erää voisimme vaihtaa muutaman sanasen appeista eli applikaatioista.

 

Valmiit Appit App-kaupassa

Jo vuosi sitten Freshworks ilmoitti että heidän Marketplacessa on yli 500+ appia ladattavissa eri tuotteille (Freshdesk, Freshservice,...). Näiden appien avulla on helppo tehdä erilaisia aikaa vieviä asioita tai muuttaa järjestelmän toimintaa toivottuun suuntaan.

Muutamia käytetyimpiä appeja ovat käytössämme olleet tänä vuonna mm. "Customize 'From' Email Address" sekä "Hide Fields".

Ensimmäisellä voidaan muuttaa lähtevien sähköpostien oletuskäytäntöjä (näkyvä osoite asiakkaalle), toisella taasen muuttaa agenttien tikettinäkymää eli jemmata tarpeettomia kenttiä, vaikkapa ryhmäkohtaisesti.

Erittäin hyödyllisiä appeja kumpainenkin.

Näissä appikauppojen valmiissa appeissa vain saattaa piillä muutama kompastuskivi:

  • Kuka niitä ylläpitää? Onko esim. Freshworks vai jokin pienempi toimittaja?
  • Milloin viimeksi on päivitetty? Onko mahdollista saada päivityksiä?
  • Miten appi soveltuu käyttöömme? Saako appia räätälöityä?
  • Miten tietoturva on huomioitu?

Ole siis tarkkana appien kanssa, ja muista tarkistaa ylläoleva lista ennen appien käyttöönottoa osaksi liiketoimintaanne.

 

Custom Appit omaan tarpeeseen

Muun muassa edellä mainituista syistä me myös tuotamme appeja asiakkaiden vaatimusten mukaisesti, ja me kutsumme näitä custom appeiksi.

Custom Appit ovat jotain sellaista, mitkä tehdään juuri teidän tarpeenne huomioiden. Nämä pikku apurit valmistetaan alusta loppuun ammattilaisten kanssa, niin että te saatte siitä maksimaalisen hyödyn kustannustehokkaaseen hintaan.

Muutamia esimerkkejä mainitakseni kuluneelta vuodelta:

  • Appi, joka lukee tiketin sisältöä ja vaihtaa tiketin asiakkaan tietoihin noreply@ -osoitteen sijasta asiakkaan oikean osoitteen (verkkokauppalomake).
  • Appi, joka lisää tikettilistalle kustomoitua dataa agentin työtä helpottamaan (tarkat kellonajat, viimeisin vastaaja).
  • Appi, joka lukee kirjallista CSAT-palautetta ja välittää tiedon agentille tikettilistalle.
  • SMS tekstiviesti-integraatio, joka välittää asiakkaalle tiedon tiketin valmistumisesta. Lähettäjänä käytetään Alphanumeric ID:tä (eli yrityksen nimeä) ja tekstarioperaattorina Twiliota.

 

Tiimi

Olettekin jo varmaan huomanneet verkkosivuiltamme, ettemme pidä huomattavaa devausporukkaa palkkalistoillamme. Emme vain näe tätä järkevänä bisnesmallina Novelluksella. Meillä on taustallamme koodaritoimittajat, jotka tekevät kansainvälisesti Freshworks-alustalle koodia - myös itse Freshworksille.

Nautitte siis kansainvälisestä ohjelmistokehityskumppanin osamisesta sekä paikallisen partnerin lokaalista markkinaosaamisesta ja asiakasymmärryksestä.

Usein POCaamme itse appien "feasibilityn" ennen kuin annamme hinta-arviota ja toteutusaikataulua. Monesti POC on maksuton, riippuen laajuudesta. Tällä tavoin asiakkaamme eivät maksa harjoittelusta, vaan tiukasta asiantuntijatyöstä, mitä eivät välttämättä muualta saisi.

Mikäli tämän kirjoituksen jälkimaininkina mieleen hiipii ajatus, että Freshdeskillä voisi jotkin asiat tehdä hieman toisin tai toimintanne kannalta tehokkaammin, älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä. Kerromme mielelämme lisää kustomoiduista appeista!

 

Tutustu tarkemmin meidän custom ohjelmistokehitykseen »

 

Tsemiä alkavaan viikkoon,
Kim

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn