Miksi SaaS-palvelu kannattaa hankkia suomalaiselta jälleenmyyjältä?

Kirjoittajalta Jesse Uitto

Jesse Uitto järven äärellä.

Oliko otsikossa jargonia? Ok. Suomennetaanpa varmuuden vuoksi, jotta kaikki ymmärtävät mistä puhutaan.

Nykyaikainen ohjelmisto on siis aina(!) SaaS-pohjainen ratkaisu, joka toimii pilvessä. SaaS on lyhenne sanoista Software as a Service, eli kankeasti suomennettuna ohjelmisto palvelutuotteena. Puhutaan myös pilvipalvelusta.

SaaS-ohjelmistoa ei tarvitse erikseen asentaa tietokoneelle. Se toimii internetyhteyden kautta ja päivittyy nettiin automaattisesti. Koska se toimii netissä, se ei myöskään vanhene. Lisäksi ohjelmaa voidaan käyttää mistä vain lähes millä tahansa laitteella, koska sitä ei tarvitse asentaa koneelle. Riittää että internet toimii.

Useimmiten ohjelmistosta maksetaan tällöin kuukausi- tai vuosimaksua. Samalla periaatteella toimivat myös meidän markkinoimamme Freshdesk-tiketöinti ja Freshservice IT-palvelunhallinta.

 

Mihin jälleenmyyjää tarvitaan?

Teknologia kehittyy huimaa vauhtia kaikkialla maailmassa. Tämä tarkoittaa, että Suomalainen teknologia sellaisenaan vastaa vain harvoin juuri sinun yrityksesi tarpeita.

Mitä tulee markkinoiden parhaisiin CRM- ja asiakaspalvelujärjestelmiin, niin parhaat SaaS-ohjelmistot eivät vielä toistaiseksi ole suomalaisia.

Jos kuitenkin haluaa suomenkielisen tuen ja suomenkielistä asiakaspalvelua SaaS-järjestelmälleen, kannattaa ehdottomasti käyttää suomalaista jälleenmyyjää, joka tuntee ohjelmiston perinpohjaisesti.

 

Onko Saas-ohjelmiston hankkiminen suomalaiselta jälleenmyyjältä kalliimpaa kuin suoraan ulkomailta?

Ei. Ulkomaisen toimijan näkökulmasta Suomi on uusi markkina-alue, joka on tärkeä mutta hankala saavuttaa. Suomalainen jälleenmyyjä säästää valmistajalta paljon resursseja joten hintaa on tarpeetonta hilata pilviin.

Päinvastoin.

Ulkomaiset toimijat eivät tavallisesti tunne suomalaista kulttuuriympäristöä ja bisneskenttää niin hyvin, että heidän kannattaisi itse ryhtyä myymään SaaS-palveluitaan etänä Suomeen.

Esimerkiksi Novelluksen hinnat kaikille Freshworksin SaaS-tuotteille ovat täysin samat kuin Freshworksin omat hinnat. Novelluksen kautta asiakas saa kuitenkin täyden tuen palvelun käyttöönottoon ja tukeen selvällä suomen kielellä.

Lisäksi suomalainen jälleenmyyjä tuo palettiin myös suomalaiset maksutavat, mikä osaltaan yksinkertaistaa hankintaprosessia.

Asiakkaana sinulla ei siis ole mitään hävittävää. Käyttämällä suomalaista jälleenmyyjää saat ohjelman lisäksi myös suomalaiset palvelut.

 

Jälleenmyyjän kanssa SaaS-palvelun käyttöönotto menee kerralla oikein ja homma kehittyy

Kun SaaS-ohjelmiston hankkii suomalaiselta jälleenmyyjältä, myös käyttöönotto menee todennäköisemmin kerralla oikein. Jälleenmyyjä tietää mitkä ovat parhaat käytännöt ja homma lähtee heti alusta asti oikeille urille.

Tämä säästää aikaa, kun turhat virheet jää tekemättä.

Jälleenmyyjällä on tavallisesti kokemusta palvelun käyttöönotosta useiden eri suomalaisyritysten kanssa ja mahdolliset esteet ja sudenkuopat on jo nähty. Näin uuden asiakkaan kohdalla ne on helppo väistää. Tsekkaa vaikka meidän referenssit »

Suomalainen jälleenmyyjä (tai ainakin sellaiset kuin me) tekee tavallisesti myös muuta tiivistä yhteistyötä toimittajan kanssa ja antaa arvokkaita kehitysehdotuksia ja vinkkejä päämiehelleen.

JÄMY, eli jälleenmyyjä tässä välissä on hyvä validaattori, jota järjestelmää kehittävä osapuoli on useimmiten myös valmis kuuntelemaan.

 

Pähkinänkuoressa

Miksi valita jälleenmyyjä?

  • sama hinta kuin suoraan hankittuna
  • suomenkielinen käyttöönotto, tuki ja muut palvelut
  • suomalaiset maksutavat (verkkolaskut)
  • varmempi onnistuminen heti käyttöönotossa
  • parempi tiedonkulku myös järjestelmäkehityksessä

Summa summarum: Käyttämällä suomalaista jälleenmyyjää ulkomaisen SaaS-ohjelmiston käyttöönotossa saat tavallisesti samalla rahalla enemmän ja parempaa palvelua suomeksi.

Riittää, että puhut suomea.

 

PS:
Novelluksen myymien Freshworks-järjestelmien käyttöliittymä on saatavilla myös Suomeksi.

Jesse Uitto

Jesse omaa kokemusta erilaisten ohjelmistojen soveltamisesta liiketoiminnan tarpeisiin. Jessellä on asiakaspalvelujärjestelmien lisäksi kokemusta ERP-, taloushallinto-, ja CRM-ratkaisuista. Jesseltä saat aina ratkaisukeskeistä palvelua.

LinkedIn