#Korvatunturi360 – Päivä 24: Platform

Kirjoittajalta Kim Hiekkanen

Ekosysteemi, platform, alusta

On aika päättää #Korvatunturi360-blogisarja tältä vuodelta ja maiskutella viimeisellä makoisalla aiheella eli Platformilla.

Aivan alkuun on hyvä teroittaa muutamia ajatuksia ekosysteemeistä ja sovellusalustoista.

Kyseessä ei ole sen erikoisemmasta asiasta kuin nipusta sovelluksia, jotka on hitsattu tiiviisti yhteen. Nämä muodostavat ohjelmistokokonaisuuden yhdeltä toimittajalta, joka kattaa useiden eri liiketoiminta-alueiden, kuten markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun tarpeet.

Se, mikä juuri platformista tekee erityisen houkuttelevan, on muokattavuus asiakkaan kulloisenkin sen hetkisen tarpeen mukaan. Toisin, kuten jättikokoisten ohjelmistotalojen tuotteet, joilla on pyritty ratkaisemaan kaikki maailman murheet kerralla. Platformissa jokainen yksittäinen tuote on omiaan tarjoamaan juuri kyseiseen niche-alueen haasteisiin sopivan ratkaisun.

 

Miksi valita platform, eikä yksittäistä tuotetta?

Kysymykseen on helppo heittää muutamakin vastapallo.

Oletko miettinyt, miten paljon rahaa ja vaivaa maksaa yrityksellenne se, että jokainen bisneksen osa-alue (myynti, aspa, markkinointi,..) käyttää eri toimittajan ratkaisuja?

Entä, oletko koskaan miettinyt montako softaa bisneksenne käytössä on juuri tällä hetkellä päivittäisessä työssä? Mitä tapahtuisi, jos näistä monet voisi yhdistää yhteen platformiin tai jopa samaan tuotteeseen?

Sen lisäksi, että ohjelmistoalustoissa on saatavilla ratkaisut jokaiselle tarpeelle erikseen, näiden käyttötönotot voidaan porrastaa. Ei siis haittaa, vaikka teillä olisi jo käytössä olemassa oleva toisen toimittajan CRM. Pääasia on, että tiedätte olevan mahdollista vaihtaa se myöhemmin saman ekosysteemin tuotteeseen, jos käytätte vaikka asiakaspalvelujärjestelmää kuten Freshdeskiä.

Toisena suurena tekijänä on 360-ajattelu eli läpinäkyvyys datassa ja prosesseissa. Platform mahdollistaa monesti tehokkaamman lähestymisen liiketoiminnan kehittämiseen, kun sovelluksia ei tarvitse miettiä enää jatkossa omissa siiloissa.

Kolmantena voisin mainita Freshworksin helppokäyttöisyyden ja avoimen ekosysteemin. Alustan sovellukset, kuten Freshdesk ja Freshsales ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä. Näihin on myös helppo kehittää omia applikaatioita ja halutessaan julkaista niitä Freshworks Marketplacessa.

Edelliseen liitäisin mielelläni mukaan myös integraatiot, jotka eivät enää jatkossa happane käsiin eri sovellusten välillä.

 

Miksi valita Freshworks?

  1. Freshworks on aidosti kiinnostunut Pohjoismaista sekä Suomesta. Tämä näkyy mm. jatkuvana kenttätyönä, tapahtumina ja sovellusten käännöksinä.
  2. Freshworksillä on Suomen paras, 100% Freshworksiin keskittyvä asiantuntijakumppani, jonka erikoisosaamista on omnikanavaisuus sekä asiakaspalvelun kehittäminen (Novellus Pilvipalvelut)
  3. Freshworksillä on yli 150 000 asiakasta globaalisti. Monet asiakkaistamme etsivät ratkaisua, joka skaalautuu bisneksen kasvun mukana niin koti- kuin myös ulkomailla.

Kim Hiekkanen

Kim Hiekkanen on Suomen johtava Freshdesk-asiantuntija sekä yksi pohjoismaiden kokeneimmista omnikanavaisen asiakaspalvelun kehittäjistä. Yli 15 vuotta alalla sekä satoja läpivietyjä hankkeita takaavat kokonaisvaltaisen ratkaisun.

LinkedIn

Aihealueet

Asiakaspalvelu